Oude ketel vervangen voor nieuwste type condensatieketel

Belgische gezinnen hebben vaak interesse in het besparen van energie. De tarieven zijn de afgelopen jaren flink gestegen en er lijkt vaak weinig aan te doen. Een eerste stap is natuurlijk om het gezin bewust te maken van de energie die verspild wordt.

Als u nog thuiswonende kinderen heeft, is het zeker aan te raden om ze eens te laten zien waar ze allemaal energie verspillen. We leven in een mooi land waar energie volop beschikbaar is, maar verspillen is nooit een goed idee. Door bewust met energie om te gaan kan er niet alleen worden bespaard, maar de planeet wordt ook ontzien door minder uitstoot van CO2 gassen.

De condensatieketel is een goede optie om minder gas te verbruiken

co2 verminderenOok de E.U. wil de uitstoot flink terugdringen. Door regelgeving is het tegenwoordig verplicht bij nieuw verkochte ketels, dat dit HR of condensatieketels zijn. Deze nieuwe technologie zorgt voor een hoog rendement tot wel 109%, wat natuurlijk aanzienlijk is. Zo kan er dus meer warmte worden geproduceerd, tegen lagere kosten. Ook de CO2 uitstoot is hierdoor aanzienlijk verlaagd. Aanbieders die deze ketels leveren kunnen vaak een mooie berekening voor u maken over hoeveel er besparing gerealiseerd zou kunnen worden met deze ketels. Als u momenteel met een CV ketel zit die wat aan het kwakkelen is, dan kan het argument dat deze zuiniger is u wellicht over de streep trekken om in een nieuw model te investeren. Meer informatie kunt u lezen op: http://ragiro.be/promoties/condensatieketels

Online condensatieketels vergelijken

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat u een goed model CV ketel aanschaft. Er zijn diverse bekende merken die zeer goede ketels leveren. Vaak heeft u enkele jaren garantie. Daarna is het wel aan te raden om ook een onderhoudscontract af te sluiten voor uw ketel. Zo weet u zeker dat er goed onderhoud wordt uitgevoerd door een gerenommeerd bedrijf. Zo kan de levensduur van uw ketel aanzienlijk verlengen en blijft ook het rendement zo hoog mogelijk.